ban2

Забудьте друкування: комп’ютери вчаться читати думки

Хіт технологій останніх років – розпізнавання голосу, що дозволяє вводити текст швидше, ніж його можна надрукувати. Але експерти вже передбачають поразку цієї технології, адже комп’ютери вчаться читати думки

Це дозволить вводити слова голосом, не вимовляючи їх, пише Tech Today.

Поки що технології читання думок знаходяться на початковій стадії розвитку. Але прогрес у технологіях дозволив комп’ютерам аналізувати томограми мозку, щоб розуміти, про що думає людина. Подібна система на основі штучного інтелекту, наприклад, уже може скласти цифровий портрет людини, про яку запитали в піддослідного.

Основою технології читання думок є магнітно-резонансний сканер. Саме його використали дослідники з Університету Орегону для зчитування вмісту пам’яті в піддослідних. Далі вони використали алгоритми машинного навчання, щоб навчити комп’ютер зіставляти елементи людського обличчя з активністю мозку в різних регіонах.

За словами розробників, читання думок комп’ютерами може значно поліпшити наявних віртуальних асистентів, таких як Siri та Ok Google. Подібна технологія також допоможе людям з вадами мови чи паралізованим, які взагалі не можуть говорити.

 

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"