ban2

У Швейцарії відкрився найдовший у світі тунель

У Швейцарії відкрився найдовший у світі залізничний тунель - Готардський, його довжина - 57 кілометрів

Про це повідомляє DW.

"У неділю, 11 грудня, у Швейцарії розпочався рух Готардським залізничним тунелем, який є найдовшим у світі. Перший регулярний пасажирський потяг, який проїхав через тунель, вирушив зі швейцарського Цюриха до італійської Монци", - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що подорож Готардським тунелем займає близько 20 хвилин і скорочує час пересування із півночі на південь Швейцарії на 30 хвилин. А коли наприкінці 2020 року буде відкрито 15-кілометровий тунель Ceneri, тривалість подорожі стане меншою на годину.

Тунель прорізає Альпи на глибині до 2300 метрів. Він складається з трьох окремих тунелів, які поєднуються поперековими галереями. Два одноколійні тунелі призначені для руху потягів, третій - для евакуації у випадку надзвичайних ситуацій. Пасажирські потяги можуть рухатись у тунелі зі швидкістю 250 кілометрів на годину, вантажні - 160 кілометрів на годину. 

Великою перевагою нового Готардського тунелю є те, що залізничні колії не мають значного нахилу. Через це важким вантажним потягам, щоб перетнути Альпи, потрібен лише один, а не два чи три локомотиви. Вони також можуть їхати швидше. Як результат, новим Готардським тунелем за день зможуть проїжджати до 260 вантажних потягів, тоді як максимальна пропускна спроможність старого тунеля - 180.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"