ban2

Кількість шукачів притулку з України в ЄС значно зменшилася

Статистична кількість українських шукачів притулку в країнах Європейського Союзу в 2016 році зменшилася порівняно з попереднім на 39%

Про це у вівторок на прес-конференції "Безвіз і міграція: підсумки року та остані тенденції" розповіла аналітик ГО "Європа без бар'єрів" Катерина Кульчицька, повідомляє «Укрінформ».

"Якщо у 2015 році в ЄС було зареєстровано 22 тис. 40 заявок на пошук притулку від українців із 1 млн 322 тис. 835 поданих, то у першій половині 2016-го зареєстрували 7030 із 617 тис. 200", - сказала Кульчицька.

Вона додала, що зменшення кількості шукачів притулку можна пов'язати зі стабілізацією політичної та економічної ситуації в Україні та частково тим, що більшість країн ЄС трактують підконтрольну Україні територію як безпечну, і відповідно, відмовляють у наданні притулку чи інших форм додаткового захисту більшості заявників з України.

За словами Кульчицької, після початку військових дій на сході постраждалі від конфлікту наші співгромадяни шукали собі нове місце проживання не лише всередині країни, а і за її межами, проте їхня частка серед усіх шукачів притулку в Європі становила лише 1,6%, а в 2016 році цей показник зменшився до 1,14%.

Аналітик також нагадала про зв'язок цього показника з безвізовим режимом.

"Якщо протягом двох місяців після підписання безвізу кількість шукачів притулку в ЄС збільшиться на 50%, то ввійде в дію механізм призупинення візової лібералізації", - зазначила Кульчицька.

 

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"