ban2

Україна і США домовилися про щорічний обмін кадетами - О.Данилюк

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. Україна і США домовилися про масштабну програму щорічного обміну курсантами військових вищих навчальних закладів. Про це на своїй сторнці у соцмережі Facebook написав радник міністра оборони Олександр Данилюк, повідомляє УНН.

"В результаті непростих трьохмісячних переговорів сьогодні остаточно вдалось досягти домовленностей з США про велику програму щорічного обміну кадетами (курсантами) військових вищих навчальних закладів. Крім того, на базі Гарвардського університету буде діяти спеціальна навчальна програма по управлінню у військовій сфері для вищих офіцерів та керівництва Міноборони", - написав радник міністра.
Він підкреслив, що за часів попередньої влади подібні програми "системно знищувалися, для них створювались штучні перепони".

"Коли в липні ми ініціювали переговорний процес, ніхто не вірив, що ми зможемо його успішно завершити. Величезна подяка всім, хто брав в цьому участь", - додав О.Данилюк.

Раніше повідомлялося, що Україна і США будуть співпрацювати в питаннях навчання IT-фахівців. Також російський уряд прийняв рішення про вихід із міжнародної освітньої програми FLEX, тож для українських школярів звільнилося 300 місць.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"