ban2

УТР та Deutsche Welle домовились про співпрацю

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. Генеральні директори Всесвітньої служби “Українське телебачення і радіомовлення” (УТР) Михайло Шматов та німецької телерадіокомпанії іномовлення Deutsche Welle (DW) Петер Лімбург у Бонні підписали Меморандум про співпрацю. Про це УНН повідомили у прес-службі Держкомтелерадіо.
Документ, зокрема, передбачає виробництво спільних телевізійних та Інтернет-проектів.
Deutsche Welle була створена як радіостанція понад 60 років тому. Сьогодні, відповідно до закону ФРН про DW компанія представляє Німеччину як “європейську культурну націю і волелюбну демократичну правову країну” більше ніж 30-ма мовами: від англійської та німецької до вельми екзотичних — амхарської та урду. Українська мова з’явилася в телеефірі DW у 2000 році.
Досьогодні УТР переважно орієнтувалася на українську діаспору. Нині ж, коли проти України ведеться інформаційна війна, розвиток вітчизняного мовлення на закордон, максимальне охоплення іншомовних аудиторій набуває гостроти.
“Ми звернули увагу, що "Дойче велє" активно працює через Інтернет, максимально використовує різні платформи, а перевагу віддає коротким формам, — ділиться першими враженнями Михайло Шматов. — При цьому мовлення актуальне, інтелектуальне та аналітичне. Без використання досвіду зарубіжних колег єдиній українській державній іномовній телекомпанії не обійтися”.
Генеральний директор УТР сказав, що досвід DW знадобиться для просування вітчизняного мовлення за кордоном. Також найближчим часом компанії-партнери проведуть навчання українських журналістів — спершу на базі УТР, а потім і на базі DW.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"