ban2

Понад 100 тис. мешканців столиці вже отримали картку киянина


КИЇВ. 30 жовтня. УНН. Картку киянина, яка дає пільговим категоріям право на безкоштовний проїзд в метро, вже отримали понад сто тисяч мешканців столиці. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко журналістам після відвідування управління праці і соціального захисту населення Дарницької райдержадміністрації, передає УНН.

За словами Кличка, кількість пільговиків, які потребували такої картки, становила понад 112 тисяч осіб і станом на 7 жовтня цю картку отримали понад 101 тисяча киян. Водночас, додав він, вже станом на 28 жовтня кількість пільговиків, яким картка потрібна для проїзду в метро, збільшилася на 20 тисяч і досягла понад 126 тисяч киян. При цьому, наголосив Віталій Кличко, 15 тисяч пільговиків ще не зареєструвалися для отримання карток. «Картку вони зможуть отримати в будь-який момент, як тільки у них виникне бажання», - додав мер Києва.

За словами Кличка, на жаль, останнім часом були скарги від киян, що картки видаються повільно і є черги. Мер нагадав, що картка киянина є багатофункціональним електронним носієм інформації і платіжним засобом. «За допомогою цієї картки кияни можуть отримувати різні пільги, її можна використовувати для пільгового проїзду в метро, застрахуватися, отримати знижки в торгівельних центрах, аптеках Києва. Впевнений, що ця картка полегшить життя киян», - наголосив мер Києва.

Віталій Кличко також нагадав, що до 9 листопада був продовжений термін для пільгового проїзду в метро без картки киянина, а після цієї дати кияни зможуть безкоштовно їздити лише за цією карткою. «У зв’язку з цим виник наплив людей, які в терміновому порядку хочуть отримати картку киянина. Але я впевнений, що ми найближчим часом зможемо задовольнити бажання всіх тих киян, які хочуть отримати картку», - підкреслив Віталій Кличко. Водночас, він додав, що ті, хто не встигнуть оформити картку до 9 листопада, зможуть її отримати в будь-який інший день.

Мер Києва в управлінні праці і соціального захисту населення Дарницької райдержадміністрації ознайомився з тим, як працює центр, де столичні мешканці отримують картку киянина. Представники управління розповіли, що в середньому на прийом кожного громадянина працівники витрачають 7-10 хвилин. Сама ж картка з моменту подання документів виготовляється протягом 6 робочих днів.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"