ban2

Президент нагородив лауреатів Шевченківської премії

КИЇВ. 7 листопада УНН. Президент України Петро Порошенко вручив нагороди лауреатам Шевченківської премії. Урочиста церемонія відбулася у Національному музеї їм. Т.Шевченка, передає кореспондент УНН.

Глава держави вручив нагороди культурологу та філософу Ірині Гаюн за "Ілюстровану енциклопедію вірменської культури в Україні", Василю Василенку та Тетяні Плехановій із Донецького національного театру опери та балету їм.Солов'яненка за оперу Р.Вагнера "Летючий голландець" та Мирославу Дочинцю за романи "Криничар" та "Горянин".

П.Порошенко відзначив діячів за вагомий внесок у розбудову держави та популяризацію культури, її інтеграцію у європейський простір.

Президент також процитував українського письменника Остапа Вишню, зазначивши, що "достатньо було однієї людини аби врятувати цілу націю", говорячи про заслуги Т.Шевченка перед українським народом.

Також глава держави привітав усіх працівників культури із прийдешнім професійним святом та запросив усіх бажаючих подивитися згодом оперу 'Летючий голландець" у звільненому Донецьку, "що буде дуже скоро".

Довідка УНН: Мирослав Дочинець - український письменник і журналіст. Член Асоціації українських письменників (з 2003 року). 1998 року заснував у Мукачеві видавництво «Карпатська вежа», в якому як головний редактор і директор підготував і видав упродовж п'яти років понад 100 видань.

Ірина Гаюк – письменниця, дослідник вірменської культури, кандидат історичних наук.

Тетяна Плеханова - заслужена артистка України, оперна співачка.

Василь Василенко - народний артист України. Заслужений діяч мистецтв України (1998 р.), президент Благодійного фонду ім. С. Прокоф’єва, директор та художній керівник Міжнародного фестивалю оперного мистецтва «Золота корона», член Національної спілки театральних діячів України.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"