ban2

У Києві відбудеться вечір "Шевченко очима митців ХХІ століття"

У Києві відбудеться вечір "Шевченко очима митців ХХІ століття"
КИЇВ. 10 листопада. УНН. У столиці відбудеться вечір сучасної шевченківської поезії, живопису та кінематографу, присвячений 200-річчю від дня народження Великого Кобзаря. Про це УНН повідомили у прес-службі організаторів.
На захід завітають поети Дмитро Павличко, Анастасія Дмитрук (“Никогда мы не будем братьями”), Дмитро Лінартович (“ТойХтоПройшовКрізьВогонь”), Валерій Франчук (заслужений художник України) та багато інших.
“У рік 200-літнього ювілею Тараса Шевченка Україна вкотре відродилася... Цей Рік — історичний, революційний. Дух Кобзаря вивів нас на Майдан. Слово Поета вкоренило у нас почуття гідності та свободи. Своїм прикладом він надихнув нас на подвиг. Він завжди стоїть з нами пліч-о-пліч у боротьбі за вільну і незалежну Україну!”, — розповіла організатор Оксана Данильченко.
Захід має на меті різнобічно представити сучасні рецепції постаті Тараса Шевченка та його творчості в українській культурі, суспільному житті.
Захід відбудеться 11 листопада 2014 р, 18.00, вул. Володимирська, 60, Головний корпус Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Мистецький салон.
На захід запрошені міністр культури України Євген Нищук та представники органів виконавчої влади.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"