ban2

Питання зняття депутатської недоторканості включено Коаліційній угоді - М.Найєм


КИЇВ. 19 листопада. УНН. Питання про зняття депутатської недосторканості включено до Коаліційної угоди. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив кандидат у народні депутати Мустафа Найєм, передає УНН.
"Зобов'язання про відміну депутатської недоторканості включено до преамбули Коаліційної угоди. Рішення остаточне і узгоджене усіма сторонами переговорів", - повідомив М.Найєм.
На Чернігівщині збираються відновити війський аеродром
КИЇВ. 19 листопада. УНН. У Чернігові голова обласної ради Микола Звєрєв провів виїзну розширену нараду з командуванням Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України та керівниками відповідних структурних підрозділів виконавчої і представницької влади з питань відновлення експлуатаційного стану військового аеродрому “Півці”. Про це УНН повідомили у прес-службі Міноборони.
Учасники заходу здійснили об’їзд та ознайомилися з об’єктами військового містечка. Зокрема, посадові особи області перевірили стан справ на злітно-посадковій смузі, в авіаційній та автомобільній технічно-експлуатаційній частинах, автопарку, будівлях зарядно-акумуляторної станції і трансформаторних підстанціях, а також контрольно-диспетчерському пункті, що являється “серцем” аеродрому.
Крім цього, військові науковці представили очільнику області план першочергових кроків щодо відновлення найважливіших об’єктів. Загалом, відновленню підлягає близько 100 службових будівель.
Своєю чергою, голова Чернігівської обласної ради зазначив, що бере на себе відповідальність за координацію робіт з відновлення аеродрому “Півці” і докладе належних зусиль, аби спільно з Міністерством оборони України і відповідними структурними підрозділами виконавчої і публічної влади зрушити це проблемне питання з місця.
“Відновлений аеродром може відігравати подвійну роль — цивільного і військового аеропорту. А це, не лише дієвий крок до зміцнення обороноздатності держави на північному напрямку, але й потужний економічний стимул для розвитку нашого краю. Разом з цим, на повну потужність запрацює Державний науково-випробувальний центр Збройних Сил України, який продовжить роботи з переоснащення і випробування новітньої оборонної техніки, в тому числі і військової авіації”, — підсумував голова Чернігівської обласної ради.
Під час робочої наради з питань відновлення експлуатаційного стану аеродрому виступив начальник Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України, полковник Володимир Башинський. Офіцер поінформував про завдання та діяльність Державного науково-випробувального центру Міноборони України, який передислокувався з Феодосії. Також про функціонування аеродрому “Півці” присутніх поінформував генерал-лейтенант у відставці, старший науковий співробітник Державного науково-випробувального центру ЗС України Любомир Петрів, а також заступник начальника Державного науково-випробувального центру ЗС України з тилу, підполковник Віктор Павлюк, який виступив за темою: “Про першочергові заходи щодо відновлення експлуатаційного стану аеродрому “Півці”.
За результатами обговорення проблемних питань учасники виїзної робочої наради з питань відновлення експлуатаційного стану аеродрому “Півці” прийняли відповідне протокольне рішення.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"