ban2

Шестеро правоохоронців, звільнених з полону терористів, повернулися додому


КИЇВ. 1 грудня. УНН. Двоє бійців батальйону “Миротворець” та четверо військовослужбовців Національної гвардії України, які три місяці провели у полоні терористів на Сході України, повернулися додому. Про це УНН повідомили у прес-службі ГУМВС України в Київській області.
Звільнення полонених відбувалося також за сприяння Міжвідомчого центру допомоги громадянам у питаннях звільнення полонених, заручників та віднайдення зниклих безвісти.
Виконуючи Гімн України, з короваєм і квітами зустріли бійців родичі, друзі, односельці, представники батальйону “Азов” та заступник начальника міліції Київщини Сергій Бондаренко.
Правоохоронці пішли на фронт добровольцями. В полон потрапили ще в серпні, під час бойових дій під Іловайськом. Бійці розповіли, що три місяці їх утримували у приміщенні Служби Безпеки України Донецька, яке було захоплено сепаратистами. Ставились до них нормально, не били та інколи навіть виводили на свіже повітря. Добровольці зазначили, що і надалі стануть на захист України, якщо ситуація не зміниться на краще. Наразі почуваються добре, попереду у кожного із них — період реабілітації.
Заступник очільника міліції столичного регіону Сергій Бондаренко запевнив, що робота щодо звільнення та повернення полонених із зони антитерористичної операції триватиме, доки не буде врятований останній боєць.
Як повідомлялося, у списку полонених на Донбасі перебувають 650 українців.
Обмін полоненими між представниками самопроголошених Донецькій (ДНР), Луганській народними республіками (ЛНР) і українською стороною був передбачений меморандумом, підписаним у Мінську.
Спочатку, меморандум передбачав обмін полоненими за формулою “всіх на всіх”, проте трохи пізніше обмін став здійснюватися в кілька етапів — “50 на 50”, “30 на 30” тощо. Починаючи з підписання першої Мінської угоди, сторони конфлікту неодноразово проводили обмін полоненими.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"