ban2

Контррозвідка СБУ не допустила продаж 19 українських гелікоптерів у Росію


КИЇВ. 6 грудня. УНН. Служба безпеки України не допустила продаж 19 українських гелікоптерів у Росію. Про це повідомляє прес-центр СБУ, передає УНН.
Контррозвідка Служби безпеки України запобігла незаконному продажу двом російським компаніям з Ростова-на-Дону української авіаційної техніки, на яку чекають в АТО.
Як повідомляється, протиправну схему розробили посадовці одного з київських державних авіаційних підприємств, яке перебуває у стадії ліквідації. На його балансі 6 літаків типу АН-2, 19 гелікоптерів МІ-2, авіаційні двигуни, інше вартісне обладнання. Ринкова вартість майнового комплексу становить десятки мільйонів гривень, після ремонту та модернізації цю техніку можна ефективно задіяти у зоні АТО.
Натомість, як встановила СБУ, протягом 2014 року ліквідаційна комісія підприємства неодноразово намагалася “продавити” у відповідних інстанціях дозвіл на списання всього авіапарку на металобрухт. Зловмисники планували здійснити цю процедуру лише на папері і у подальшому з вигодою для себе реалізувати авіатехніку. Зокрема, планувалося “утилізовані” у такий спосіб гелікоптери продати компаніям “Ростов-Міль” та “Росвертол” (м. Ростов-на-Дону, РФ).
Крім того, зловмисниками вже були підготовлені документи на списання та продаж повітряних суден, автотранспортних засобів та авіадвигунів за залишковою вартістю на суму 1,7 млн. грн.
Співробітники СБУ заблокували спробу керівників ліквідаційної комісії підприємства розпродати державне майно.
За матеріалами СБУ прокуратурою Шевченківського району м. Києва відкрито кримінальне провадження за ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.
Триває слідство.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"