ban2

У столиці триває конкурс з пошуку ідей щодо оновлення центру Києва


КИЇВ. 25 грудня. УНН. З метою пошуку кращих підходів до оновлення центру Києва — території Революції Гідності — у столиці триває відкритий архітектурний конкурс “Територія Гідності”. Про це УНН повідомили у прес-службі КМДА.
Підготовка тривала протягом дев’яти місяців: з квітня до грудня 2014 року. За цей період “Всеукраїнський конкурс на кращу ідею Меморіального комплексу Героям Небесної Сотні в м. Києві” було трансформовано у “Міжнародний конкурс на оновлення громадського простору центрального ядра м. Києва з меморіалізацією подій Революції Гідності “Територія Гідності / Terra Dignitas”. Замовником конкурсу є Департамент містобудування та архітектури КМДА, а його організаторами — КМДА та Міністерство культури України.
Конкурс став спільним проектом, який об’єднав чисельні громадські ініціативи, велику кількість фахівців різного профілю та простих киян.
У публічних обговореннях, які тривали з травня до листопада 2014 року, взяли участь близько 1500 громадян. Щоб з’ясувати інтереси різних соціальних груп, було опитано понад 1000 осіб. Підготувати конкурс допомагала велика кількість волонтерів, серед яких були як студенти, так і фахівці (всього — 40 осіб). Рада громадських експертів провела близько 100 годин спільних зустрічей, формуючи склад і зміст конкурсного завдання.
Так, спільними зусиллями широкої громади у конкурсному завданні визначені 4 номінації:
Номінація І. Громадський простір та центрального ядра м. Києва;
Номінація ІІ. Меморіалізація подій Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні;
Номінація ІІІ. Міжнародний культурний центр “Українській Дім на Європейській площі”;
Номінація ІV. Музей Свободи / Музей Майдану.
1 грудня 2014 року була завершена реєстрація учасників конкурсу та видана перша частина конкурсного завдання. На участь у конкурсі подано 478 заявок від найкращих українських та закордонних бюро з 40 країн світу.
Прийом конкурсних проектів триватиме до 28 лютого 2015 року. Підведення підсумків заплановане на 30 травня 2015 року. З березня до травня 2015 року відбудуться публічні обговорення конкурсних проектів та працюватиме їх пересувна виставка, яка демонструватиметься у Києві та в обласних центрах України.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"