ban2

Проти актора Паніна таки порушили справу за "посягання на цілісність України"

Стосовно російського актора Олексія Паніна проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні від 3 січня за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України.
Про це у своєму Facebook повідомив начальник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк.
Скандальному артистові загрожує до 5 років позбавлення волі за посягання на територіальну цілісність і недоторканість України.

"Слідчим відділом УСБ України в Одеській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні від 03.01.2015 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України", - повідомив Вовк.
"В ході досудового розслідування встановлено, що 12.08.2014 громадянин Російської Федерації, російський актор, Панін Олексій В’ячеславович, 10.09.1977 р.н., перебуваючи на території України в Автономній Республіці Крим, публічно висловлювався про те, що АР Крим є російською територією, а також щодо необхідності розширення її меж до м. Одеса", - йдеться в заяві Вовка.
Голова слідчого управління СБУ уточнює, що 12-го серпня минулого року Панін поширив у мережі Інтернет відеосюжет з відповідним зверненням, "чим здійснював публічні заклики до вчинення дій направлених на зміну меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також поєднаних з розпалюванням національної та релігійної ворожнечі".
Як відомо, в Одесі активісти організації "Рада Громадської безпеки" затримали російського актора Олексія Паніна та змусили вибачитися за антиукраїнські заяви.
За даними активістів, актора заблокували у ресторані "Риба", "скандальний дебошир попросив пробачення в українського народу і визнав свої помилки", після чого його віддали міліції і СБУ.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"