ban2

Новий проукраїнський конгрес США приступив до роботи

Конгрес США на чолі з республіканцями в обох палатах розпочав роботу.
Це найбільше представництво американських законодавців від Республіканської партії за останні майже 70 років, зазначають "Крим.Реалії".
Головою Палати представників уже втретє делегати обрали Джона Бейнера. Лідером більшості у сенаті прогнозовано став Мітч Макконел. Чимало комітетських портфелів дісталось законодавцям, які займають активну проукраїнську позицію.
Зокрема, новопризначений 7 січня голова сенатського комітету з міжнародних відносин Боб Коркер виступає за надання Україні зброї та посилення тиску на російського агресора.
"Я думаю, роль іграшкового тигра, яку взяла на себе наша країна у світі, на цьому та багатьох інших фронтах, завдає чимало довготермінової шкоди нашому народу", – вважає він.
Ще до початку роботи сесії 3-го січня у крісло голови сенатського комітету з питань збройних сил сів сенатор Джон Маккейн. Разом із Коркером він критикує президента Обаму за слабку зовнішню політику та обіцяє докласти зусиль, щоб допомога Україні була відчутною.
"Тепер, коли у нас є більшість у Конгресі, ми зробимо все, щоб це питання залишалось на порядку денному і не лише щодо України, яка сама по собі є переконливим аргументом, але й з огляду на те, що буде далі з країнами Балтії. Що буде з Молдовою та іншими країнами регіону", – заявив він.
За словами Маккейна, Росія обов’язково повинна покинути Донбас та повернути Україні Крим.
Втім республіканці наразі не мають абсолютної більшості у Конгресі, а отже на будь-яке рішення обох палат Обама завжди може накласти вето, яке республіканці не подолають.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"