ban2

Українська книга перемогла в міжнародному конкурсі дитячої книжки

Книжка "Війна, що змінила Рондо" Романа Романишин та Андрія Лесіва, написана та проілюстрована творчою майстернею "Аґрафка", увійшла до числа переможців конкурсу Bologna Ragazzi Award 2015
Видання отримало спеціальну відзнаку журі у категорії Нові Горизонти (New Horizons), йдеться у прес-релізі, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Українську правду. Життя.

Bologna Ragazzi Award – один із найпрестижніших і найвідоміших конкурсів дитячої книжки у світі, який відбувається в рамках всесвітньо відомого ярмарку дитячої книжки BOLOGNA CHILDREN'S BOOK FAIR. На перемогу у цьому конкурсі номінуються сотні книг з усього світу.

Цього року участь у ньому взяли 40 країн, серед них і Україна.

Переможців у чотирьох номінаціях – FICTION, NON FICTION, NEW HORIZONS та OPERA PRIMA – оцінювали Клаудіа Соеффнер (Німеччина), Стефано Саліс (Італія), Діна Фрейд (США), Фануель Хана Діаз (Венесуела).

Відзнаку книжці, яку написали та проілюстрували Романа Романишин та Андрій Лесів, у номінації New Horizons члени журі мотивували так: "Війна приходить раптово і змінює все. У цих сміливих і напрочуд грайливих ілюстраціях, місто Рондо та його друзі знаходять геніальне вирішення проблеми, і знову настає квітучий мир. Хоча книга відкриває перед читачами складну світову проблему, постійно відчутну й дуже реальну, "Війна, що змінила Рондо" робить акцент на надії і просвітленні".

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"