ban2

Греція таки домовилася з кредиторами

Уряд Греції та група міжнародних кредиторів домовились, нарешті, про умови надання чергового траншу кредиту на 2 млрд євро

Про це розповів міністр фінансів Греції Евклід Цакалотос повідомляє Reuters.

Також має бути виплата 10 млрд євро на рекапіталізацію банків. Домовитись вдалось рано вранці у вівторок.

"Ми досягли угоди з приводу всіх ключових моментів", - сказав Евклід Цакалотос після зустрічі з представниками МВФ та європейських структур.

Афіни долучили до нової програми фінансової допомоги вартістю в 86 млрд євро. Виплату першого траншу було відкладено через незгоду з кількох питань.

Зокрема, йшлося про скасування заборони на розпродаж з аукціону єдиного житла боржників та невиплату певних податків державі.

Законопроект з новими заходами внесуть до парламенту у вівторок, а голосувати будуть у четвер.

Документ включає в себе вимоги кредиторів. Зокрема, згадане питання щодо розпродажу з аукціонів єдиного житла боржників, ціни на ліки-дженеріки, питання виплати прострочених кредитів, транспортний податок і ПДВ на ряд товарів замість податку на приватну освіту.

"У нас соглашение по всем пунктам, и по 48 предварительным действиям", - заявил министр финансов Эвклид Цакалотос.

Найбільш складними для грецького уряду є питання соціального страхування та захисту від розпродажу житла боржників. Ці питання знаходяться в списку так званих "попередніх дій" - заходів, які уряд Греції повинен прийняти для отримання кредитів.

 

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"