ban2

Світовий банк змінив думку і тепер вважає, що нафта у 2016 році коштуватиме $37

Світовий банк переглянув свої прогнози щодо середньої ціни нафти марки Brent у 2016 році, знизивши її з $51 до $37. Про це йдеться у новій доповіді Світового Банку щодо перспектив ринку ресурсів.

Ціну в $51 Світовий Банк прогнозував у жовтні 2015 року. Відкоректований огляд відображає зміни, які відбулись щодо попиту та пропозиції нафти.

Зокрема, зазначається в документі, йдеться про більш раннє, ніж очікувалось, повернення на ринок нафти Ірану. Ще один чинник - стійкість американських виробників, які порізали витрати та підвищили ефективність. Також називається тепла зима та слабкі перспективи зростання головних економік, що розвиваються. Останній уповільнився з 7,6% в 2010 році до 3,6% в 2015 році.

Зокрема, сповільнився розвиток економіки Китаю, слабко розвивається Південна Африка, а в Росії та Бразилії спостерігається рецесія.

"Низькі ціни на нафту та сировину скоріш за все будуть з нами деякий час. У той час, як ми бачимо можливість для зростання цін на сировину наступні два роки, залишається значний ризик втрат", - зазначив старший економіст та головний автор доповіді Світового Банку Джон Бафф.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"