ban2

ЄС дасть Україні 3 млн євро на розвиток сільського господарства

Європейський Союз виділив 3 млн євро на допомогу Україні в реалізації до 2020 року проектів Стратегії розвитку сільського господарства

Про це повідомила заступник міністра аграрної політики і продовольства Владислава Рутицька, передає УНІАН.

"Проект розрахований на три роки. Єврокомісія буде надавати технічну допомогу і допомагати в реалізації Стратегії 2020. Сума проекту 3 млн євро" - сказала Рутицька.

Також вона зазначила, що реалізація Стратегії 2020 в цілому обійдеться в $300 млн.

"Проект передбачає можливість залучення донорів на програми, які увійшли в Стратегію, приблизна вартість яких, за нашими оцінками, становить $300 млн", - додала заступник міністра.

Нагадаємо, Національна рада реформ схвалив Стратегію розвитку сільського господарства до 2020 року в грудні минулого року. Документ розроблявся за участю представників Євросоюзу, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН, Всесвітнього банку, а також інших організацій та країн.

Серед очікуваних результатів виконання програми в міністерстві відзначали зростання обсягів експорту сільгосппродукції на 3-4% в рік і збільшення експортних можливостей харчової промисловості Україн

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"