ban2

Кабмін спростив призначення субсидій

Кабінет міністрів України спростив порядок призначення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг для малозабезпечених верств населення

Таке рішення було ухвалене сьогодні на засіданні Кабміну, передає Еспресо.TV.

Глава уряду Арсеній Яценюк зазначив, що за чинним законодавством у документах, необхідних для отримання субсидії, є опитувальник із 90 запитань. За новою системою, кількість запитань буде скорочена до 15.

"Будуть на всі сім'ї розсилати одну сторінку з заявою і з формою декларації, щоб люди могли їх швидко заповнити і відправити назад в соціальні служби, і щоб соціальні служби мали можливість їх опрацювати і тим, кому потрібно, призначити субсидію", - пояснив Яценюк.

"Ми змінили взагалі ідеологію. Вам нікуди не треба йти - ви повинні самі заповнити дуже просту форму. У нас повинна бути довіра один до одного. Людина заповнює дані і несе відповідальність за ці дані. Тому ми дуже просимо всіх, щоб це був чесний і відвертий підхід. Той, хто повинен отримати субсидії, їх швидко отримає. І ми з бюджету видамо гроші. Той, хто не має права на субсидію, - щоб не забирав в інших це право", - додав він.

У свою чергу, міністр соціальної політики України Павло Розенко повідомив, що субсидії призначатимуться не на шість місяців, як раніше, а на 12 місяців на підставі подання лише двох документів на безконтактній основі, а саме декларації та заяви.

Розенко зазначив, що заяви на отримання субсидій мають бути надіслані до громадян до 15 квітня.

Нагадаємо, сьогодні Яценюк повідомив, що Кабмін пропонує додатково виділити 12,5 млрд грн на субсидії для малозабезпечених громадян.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"