ban2

Швейцарія збільшить допомогу Україні вдвічі, до $100 млн

Швейцарія в рамках нової стратегії співробітництва з Україною подвоїть допомогу до 100 млн дол

Про це під час Міжнародної конференції на підтримку України заявив державний секретар швейцарської Агенції з розвитку та співробітництва Мануель Сагер, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на РБК-Україна.

"За нової стратегії співробітництва Швейцарії з Україною ми будемо подвоювати наш бюджет до 100 млн дол. Це вперше коли наш компонент включає миротворчий компонент, це наші спільні двосторонні зусилля для того, щоб забезпечити мирне розв'язання цього конфлікту", - заявив Сагер.

Сагер також зазначив, що Німеччина продовжить підтримувати Україну в прагненні повернутися до мирного життя.

"Ми будемо продовжувати надавати гуманітарну допомогу жертвам конфронтації на конфліктних територіях, а також довгострокову підтримку для того, щоб прискорити розвиток української економіки", - зазначив держсекретар.

Так, за словами Сагера, через кілька тижнів в Україну прибуде партія вантажних машин з системами забезпечення питною водою та іншою допомогою.

"Наші заходи спрямовані на допомогу населенню, що знаходиться в зоні конфлікту. Це включає надання медичного обладнання і надання підтримки в центрах первинної допомоги. Ми будемо активно працювати з іншими міжнародними гуманітарними організаціями для посилення їх діяльності та координації наших зусиль", - сказав Сагер.

Нагадаємо, Норвегія надасть Україні 35 млн євро на підтримку реформ в 2015 році.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"