ban2

Львів передав спецбатальйону "Донбас" габіони власного виробництва

Львів передав спецбатальйону "Донбас" габіони власного виробництва
КИЇВ. 2 жовтня. УНН. Львів передав бійцям батальйону спеціального призначення "Донбас" Національної гвардії України габіони, які розробило львівське підприємство. Про цеУНН повідомляє з посиланням на прес-службу міської ради.
"Ці габіони розробило львівське підприємство ТзОВ "Пліт". Це сучасний блокпост (збірно-розбірна конструкція, обшита геотекстилем). Блокпости вже пройшли випробування на Яворівському полігоні. Люди, яких відправляють на передову, мають бути максимально захищені. Нам потрібна перемога з найменшою кількістю людських втрат, бо життя є безцінне. Ці блокпости ми готові повністю забезпечувати батальйонам, які вирушають зі Львова у зону АТО. Ми знайдемо фінансування і можливості. Якщо це дасть можливість врятувати життя, то ціна не має значення. Виробник може робити їх в достатній кількості. Це стандарт НАТО, тільки в них це коштує в рази дорожче, ніж те, що ми зробили нашими силами на нашому підприємстві", - сказав мер міста А.Садовий.
Конструкція є мобільною довготривалою вогневою точкою, яку при необхідності можна використовувати в якості блокпосту. Споруда має достатній ступінь захисту для убезпечення військових від усіх видів стрілецької зброї. Вона складається з опалубки та бійниць для ведення вогню, а також перекриття, яке захищає від вогню та уламків зверху. Споруда проста у розгортанні: на монтаж одного укріплення йде близько 2 год. Одна мобільна вогнева точка розрахована на трьох бійців і дає змогу тримати кругову оборону. При необхідності укріплення може бути демонтоване та перенесене в інше місце. Аналоги цієї конструкції використовувалися країнами НАТО під час бойових дій на Близькому Сході. Собівартість конструкції складає близько 20 тис грн.
Місто за бюджетні та за благодійні кошти планує закуповувати такі блокпости для: 80-ої аеромобільної бригади, 3-ого батальйону, батальйону "Львів" і Національної гвардії.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"