ban2

Укрпошта готує до випуску марки, присвячені Криму

Національний оператор поштового зв’язку ініціює випуск своєї продукції, присвяченої перлині України

Укрпошта виступить на засіданні Редакційно-художньої ради з питань видання поштових марок, маркованих конвертів та карток в Україні з ініціативою випуску в 2015 році поштової продукції з тематикою Автономної Республіки Крим. Про це Еспресо.TV повідомили у прес-службі Укрпошти.

На найближчому засіданні Ради, проведення якого заплановане на кінець січня, її члени – знані українські художники, філателісти, науковці, мистецтвознавці тощо визначаться щодо ініціативи Укрпошти та формату випуску такої продукції.

"Філателістична продукція – це один з символів держави, який презентує нашу країну в світі. Поштові марки, конверти, картки, випущені національним оператором поштового зв'язку, є візитівкою України та своєрідним елементом патріотизму, – відзначає в.о. генерального директора Укрпошти Ігор Ткачук. – Українські марки знаходять своїх поціновувачів у всьому світі, їх впізнають та виокремлюють серед філателістичної продукції інших країн неповторним національним колоритом".

За словами Ігоря Ткачука, Укрпошта невтомно докладає зусиль для привернення уваги до поштової мініатюри та розширення чисельності її постійних шанувальників. "Зважаючи на особливу актуальність та важливість для українців саме цієї обраної тематики філателістичної продукції, сподіваємось, щоб ініціатива Укрпошти буде підтримана Редакційно-художньою радою", – сказав Ігор Ткачук.

Нагадаємо, в 2013 р. Укрпошта започаткувала серію поштових марок "Краса і велич України", яка розпочалася випуском поштового блоку "Автономна Республіка Крим", на якому зображено Долину привидів (Димерджі), м. Алушта; церкву св. Іоанна предтечі, м. Керч; винні погреби Масандри; пеліку та панораму Південного берега Криму. У серії також випущено художні марки "м. Бахчисарай. Ханський палац", "Аю-Даг (Ведмідь-гора), смт Гурзуф. Південний берег Криму" та марка "м. Севастополь. Володимирський собор в Херсонесі".

Поштовий блок "Краса і велич України. Автономна Республіка Крим", автором якого виступив талановитий український художник Олександр Калмиков, посів друге місце у всеукраїнському конкурсі "Краща поштова марка 2013", організованому Укрпоштою. Віддавши місце срібного переможця конкурсу саме цій роботі, українці засвідчили всю свою любов та шану прекрасному Криму. Величезне культурне надбання, історичні пам’ятки та улюблені туристичні маршрути кримської перлини назавжди увіковічено на поштових мініатюрах.

У 2014 р., в продовження уславлення архітектурних пам’яток країни, Укрпошта здійснила випуск маркованого художнього конверта "Мечеть хана Узбека, смт Старий Крим".

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"