ban2

Для українських військових зібрали 50 тисяч аптечок

Допомогу за три тижні зібрали київські волонтери

Про це повідомили самі активісти, передає Радіо Свобода.

За словами волонтерів, частину з цієї кількості вже відправили на Донбас.

«Ми хочемо зберегти життя наших військових та хочемо, щоб у нашій країні це було основне правило. Неважлива сума грошей, яку витратять на це, головне завдання – зберегти життя», – зазначила волонтер організації «Народний тил» Дана Ярова.

Наразі бійці АТО забезпечені індивідуальними аптечками першої домедичної допомоги неналежно, зауважує волонтер. За статистикою, яку наводять волонтери, причина 60 відсотків смертей на полі бою – кровотеча кінцівок, а близько 33 відсотків смертей настає внаслідок травм грудної клітини, порушеннях дихання, пневмотораксу.

Активісти розповіли, що в аптечці військового обов’язково мають бути кровоспинний джгут, бинт для тампонади, просочений гемостатиком, сучасний бандаж на основі еластичного бинта, окклюзійна плівка, назофарінгінальна трубка, одноразові рукавички, медичні ножиці з плоским кінцем для швидкого доступу до рани, незмивний маркер.

За словами волонтерів, в аптечках, якими забезпечує військових Міністерство охорони здоров’я, усіх цих засобів немає.

Раніше у Міністерстві оборони заявляли, що у питанні аптечок для військових розраховують переважно на гуманітарну допомогу з-за кордону.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"