ban2

Українці не довіряють російським ЗМІ

Українські онлайнові засоби масової інформації перебувають на піку популярності, а довіра до російських скорочується

Про це свідчать результати всеукраїнського соціологічного дослідження стану розвитку медіа в Україні 2016 року, що провела організація Internews Network в рамках проекту USAID "У-Медіа", повідомляє Інститут масової інформації.

За дослідженням, українці значно менше користуються російськими ЗМІ, ніж у 2014 та 2015 роках.

Перегляд російських теленовин скоротився з 27% у 2014 році до 6% у 2016 р., водночас споживання онлайн-новин скоротилося з 21% до 11% за цей період, а газети та радіостанції залишаються непопулярними.

"Зараз менше людей довіряють російським ЗМІ, ніж на початку конфлікту на сході України; довіра до російського ТБ впала з 20% до 4% за останні два роки, а довіра до онлайн-новин впала з 16% до 5%; рівні довіри до радіо та газет жевріють на 2%. У різних частинах країни тенденції різняться", - йдеться у дослідженні.

Також, зазначають автори дослідження, у 2016 році довіра до російського телебачення трохи збільшилася у Харківській, Луганській та Запорізькій областях. Проте в усіх інших опитуваних регіонах довіра впала. Довіра до російських онлайн-джерел скоротилася всюди, крім Миколаївської області, де було невелике збільшення.

Більше українців, ніж раніше, знають, хто є власниками місцевих та національних ЗМІ - кількість людей, які відповіли, що знають, хто є власниками місцевих та національних ЗМІ зросла з 5% по країні до 35% (місцеві) та 50% (національні). Близько 40% респондентів вважають, що прозорість структури власності ЗМІ є важливою.

 

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"