ban2

Віце-прем'єр Туреччини висловив чітку позицію Анкари щодо виборів в окупованому Криму

Віце-прем'єр-міністр Турецької Республіки Мехмет Шимшек, говорячи про намір Російської Федерації 18 вересня провести вибори в окупованому Криму заявив, що півострів є частиною України. Як передає кореспондент УНІАН, про це представник турецького уряду сказав під час виступу на щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) в Києві.

"Вибори в Криму: наша позиція чітка. Крим - це частина України", - підкреслив віце-прем'єр. У зв'язку з цим він заявив, що Туреччина висловлює категоричну позицію. "Ми в цьому категоричні, і це не обговорюється", - додав Шимшек. "Ми хочемо, щоб регіон (Чорного моря - УНІАН) був мирним, демократичним. Тому що розвиватися можна лише в умовах миру, стабільності й демократії", - додав віце-прем'єр Туреччини.

Як повідомляв УНІАН, 18 вересня мають відбутися вибори до Держдуми РФ. Виборча кампанія триває і на території Криму, окупованого Росією навесні 2014 року. РФ заявила про намір відкрити в своїх диппредставництвах у Києві, Львові, Одесі та Харкові чотири виборчі дільниці. 8 вересня Верховна Рада України ухвалила постанову, в якій закликала парламенти іноземних держав, парламентські асамблеї та міжнародні організації утриматися від участі у спостереженні за ходом незаконних парламентських виборів в окупованому Росією Криму, а також за жодних обставин не визнавати їхні результати.

10 вересня президент України Петро Порошенко доручив міністру закордонних справ Павлу Клімкіну повідомити владу РФ про неможливість проведення виборів до Держдуми на території України. МЗС України висловив протест з приводу намірів провести вибори в тимчасово окупованих Автономній Республіці Крим і Севастополі. Також в МЗС заявили, що у зв'язку з цим проведення виборів у приміщеннях дипломатичних і консульських представництв Росії є неможливим.

У МЗС зазначили, що голосування в російських диппредставництвах можливе виключно після відмови від проведення виборів на окупованих територіях України, а також після виключення зі списків кандидатів у депутати від російських партій, включених до регіональних груп, які охоплюють тимчасово окуповані території України. Заступник голови Центральної виборчої комісії України Андрій Магера вважає, що новообрана Держдума буде нелегітимною через залучення до виборів окупованого Криму.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"