ban2

НАТО вирішило патрулювати Чорне море гелікоптерами Великої Британії

Посилення присутності Альянсу в регіоні схвалене на зустрічі міністрів у Брюсселі. У Брюсселі відбулася зустріч міністрів країн-членів НАТО. Її підсумком стало рішення про посилення військової присутності блоку в регіоні Чорного моря, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Такі дії Альянс розуміє як відповідь на агресію Росії, котра анексувала Крим і перекидає туди зброю. "Ми вирішили посилити свою присутність у регіоні Чорного моря зусиллями бригади під керівництвом Румунії, а також забезпечимо свою присутність у повітряному просторі та на морі", - заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Подробиць поки що не розголошують, вони мають стати відомі в лютому 2017 року. Але вже зараз відомо, що військово-повітряні сили для цього надаватиме Велика Британія.

Важливим є також рішення патрулювати акваторію. Це означає, що літаки на вертольоти королівських ВПС не стоятимуть на аеродромах, а постійно літатимуть і слідкуватимуть за діями російських військових і переміщенням суден у Чорному морі. Допомагатимуть місії, окрім країн-членів НАТО, також Грузія та Україна.

Media

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"