ban2

Посол Японії заявив, що його країна єдина в Азії підтримала санкції проти РФ

Через анексію Росією Криму та ситуацію на Донбасі, Японія стала єдиною державою в Азії, яка ввела санкції проти Російської Федерації

Про це йдеться у вітальному слові з нагоди 25-річчя визнання Японією незалежності України та української державності посла Японії в Україні Шігекі Сумі, передає УНІАН.

Він нагадав, що вперше за історію дипломатичних відносин між державами відбувся візит прем’єр-міністра Японії Шіндзо Абе до України 2015 року, а також візит президента України Петра Порошенка до Японії 2016 року. У результаті цього пожвавились візити інших високопосадовців обох держав.

"Окрім цього, з огляду на анексію Росією Криму та ситуацію на Донбасі, Японія, за принципом невизнання зміни статусу-кво застосуванням силових методів, стала єдиною державою в Азії, яка ввела санкції проти Російської Федерації", - наголосив посол.

Дипломат зазначив, що нещодавно Японія підтримала резолюцію ООН щодо ситуації з правами людини в Криму та Севастополі, як країна-співавтор цього документа.

"Додатково, з метою врегулювання ситуації в Криму та на Донбасі, Японія зосереджує зусилля для надання допомоги внутрішньо переміщеним особам і відновлення Донбасу з посередництвом міжнародних організацій. І хоч вона не є країною-членом ОБСЄ, утім, здійснює фінансовий внесок у бюджет організації та відрядила спостерігача у Спеціальну моніторингову місію (СММ) до України. Для Японії важливим пріоритетом є підтримка у проведенні реформ в Україні в таких галузях, як фінансова, охорони здоров’я, боротьба з корупцією та розвиток стабільної демократії", - заявив Сумі.

"Крім того, через культурний обмін між нашими державами ми докладатимемо зусиль у поглибленні взаєморозуміння між нашими народами. Наступний 2017 рік проголошено "Роком Японії в Україні". Оскільки планується проведення багатьох заходів в усіх куточках України, щиро сподіваюся, що вам вдасться відчути Японію ближче та насолодитися культурою нашої країни", - підсумував Сумі.

 

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"