ban2

Україна звернулася по додаткову військову допомогу до різних країн, – посол України в НАТО

Україна продовжує працювати на двосторонньому рівні з різними країнами, включно з членами НАТО, щоб отримати додаткову військову допомогу

Про це сказав сьогодні посол України при Північноатлантичному Альянсі Ігор Долгов, передає Еспресо.TV з посиланням на "Радіо Свобода".

Київ попросив про цю допомогу на випадок погіршення становища на сході України і подальшого накопичення російських важких озброєнь на території України, повідомив дипломат у Брюсселі після позачергового засідання Комісії Україна – НАТО.

Він нагадав, що Північноатлантичний союз як військово-політична організація не надає зброї сам по собі, і це справа саме двосторонніх домовленостей.

За словами Долгова, стратегічна мета Росії зрозуміла: ця мета – якщо не припинити, то принаймні вповільнити європейську інтеграцію України і її зближення з європейськими і євроатлантичними структурами.

А щодо воєнних дій і наступу, який почали кілька днів тому "терористи, підтримувані Росією", то, сказав Ігор Долгов, "важко зрозуміти, що на думці у кремлівських стратегів".

Нагадаємо, термінове засідання Комісії Україна – НАТО, як і низку інших міжнародних зустрічей, скликали сьогодні після останнього наразі масового вбивства цивільних, яке вчинили наприкінці минулого тижня в Маріуполі на Донеччині. За даними українських силовиків, в обстрілі житлових районах міста з установок "Град", який убив 30 людей і понад 100 поранив, брали участь не лише місцеві проросійські сепаратисти, а й регулярні війська Росії.

Останнім часом становище в зоні конфлікту різко загострилося після того, як сили підтримуваних Росією збройних сепаратистів і російських військ вкотре порушили режим припинення вогню і почали масований наступ на позиції українських сил. Україна у відповідь почала обмежену воєнну операцію з метою зупинити цей наступ.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"