ban2

США можуть ввести нові санкції проти Росії через хакерські атаки

Сполучені Штати можуть запровадити санкції проти організаторів хакерської атаки на сервери Національного комітету Демократичної партії США (DNC).

Про це заявив у вівторок заступник прес-секретаря Білого дому Ерік Шульц, передає DW.

"Якщо ви подивитеся, як Сполучені Штати реагували на атаки кіберпростору країни, які здійснювали держструктури, то у нас є цілий ряд заходів. Вони включають в себе економічні санкції, за які відповідає Мінфін, а також правові заходи, які можуть бути прийняті Міністерством юстиції", - сказав Шульц.

Він зазначив, що представники американських відомств протягом багатьох років говорять про активність Росії в сфері кібератак.

Представник Білого дому також нагадав слова глави Агентства нацбезпеки Майкла Рождерса, який заявляв, що "у Росії є люди, які можуть проводити кібератаки швидко, точно і непомітно". При цьому Шульц підкреслив, що поки у справі про хакерську атаку на DNC ведеться слідство і що необхідно дочекатися його підсумків.

Раніше дві американські компанії Fidelis Cybersecurity і ThreatConnect, що займаються питаннями кібербезпеки, заявили, що атаку на сервери DNC і комітету з виборів у Конгрес Демократичної партії (DCCC) здійснили ті ж самі хакери, що пов'язані з російськими спецслужбами.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"