ban2

Раднику Путіна загрожує довічне ув'язнення

Радника президента Російської Федерації Сергія Глазьєва можуть покарати довічним позбавленням волі

Про це повідомляє Генпрокуратура.

Досудовим розслідуванням установлено, що Глазьєв у лютому-березні 2014 року, будучи радником Президента Російської Федерації, діючи за попередньою змовою групою осіб з іншими представниками влади РФ, вчинив умисні дії з метою зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, в тому числі прийняв участь в організації захоплення Верховної Ради АР Крим, Одеської та Харківської обласних рад. Крім того, у червні 2014 року С. Глазьєв публічно закликав до агресивної війни проти України шляхом застосування Збройних Сил РФ.

Підозрюваного оголошено в державний розшук, судом надано дозвіл на його затримання та доставку в суд для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Після проведення необхідних слідчих та інших процесуальних дій обвинувальний акт стосовно нього буде передано до суду для проведення спеціального судового провадження (заочне засудження).

За вчинення інкримінованих Глазьєву особливо тяжких злочинів проти основ національної безпеки України, миру та міжнародного правопорядку передбачене максимальне покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

 

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"