ban2

Американська розвідка ідентифікувала російських агентів, задіяних в кібератаках, - ЗМІ

Розвідка США ідентифікувала російських агентів, які переслали вкрадені електронні листи Демократичної партії сайту WikiLeaks
Про це з посиланням на американські засоби масової інформації пише BBC.

Імена цих агентів поки не називаються, а засновник WikiLeaks Джуліан Аcсандж стверджує, що отримав ці документи не від представників російської влади.

CNN, Washington Post і NBC News з посиланням на джерела в розвідці також пишуть, що спецслужби перехопили повідомлення, які свідчили про те, що високопоставлені російські чиновники святкували перемогу Трампа над Гіларі Клінтон.

На думку розвідки, це ще одне додаткове свідчення того, що Москва була зацікавлена в перемозі Трампа. Підкреслюється однак, що в перехоплених повідомленнях немає нічого, що видавало б безпосередню причетність того чи іншого чиновника до організації злому.

Телеканал NBC News також повідомив, що метою російських хакерських атак було не тільки керівництво Демократичної партії, але і Білий дім, керівництво адміністрації, Держдепартамент і великі американські корпорації.

Як повідомлялося, в незасекреченій версії доповіді про втручання Росії у вибори США, йдеться про те, що президент Росії Володимир Путін розпорядився організувати в 2016 році "кампанію впливу", спрямовану на вибори президента США з метою підриву демократичного процесу і дискредитацію кандидата від демократів Хілларі Клінтон.
Ознайомитися з документом можна тут.
Водночас, після доповіді спецслужб, Трамп допустив, що Росія могла вести хакерські атаки на американські інститути, проте заявив, що втручання російських хакерів не могло вплинути на результати виборів американського президента.
Трамп також заявив, що багато дізнався і задоволений зустріччю з керівництвом розвідки США, де йому представили секретну версію доповіді про втручання Росії у вибори США.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"