ban2

Росії доводиться дотувати Крим на рівні Чечні та Інгушетії

Після анексії Криму Росії довелось дотувати його бюджет, фактично, на рівні 85%, як у проблемних Чечні та Інгушетії.
Про це пише "Независимая газета".
У 2014 році РФ витратила на забезпечення українського півострова 125 млрд руб., а в 2015 виділить ще як мінімум 100 млрд.
"Загальні доходи бюджету Криму - 159 млрд руб. З них 125 млрд - трансферти з федерального бюджету. З таким розрахунком рівень дотаційності Криму - 80%. Але Криму залишають ще податок на додану вартість, який за законом має йти у федеральний бюджет. З урахуванням цього дотаційність Криму - 85%", - пояснила експерт Незалежного інституту соціальної політики Наталя Зубаревич.
"Це можна порівняти з двома територіями Росії - з Інгушетією, рівень дотаційності якої 87%, і з Чечнею (82%). Дотаційність Севастополя 70%. Рівно стільки ж у Дагестана", - додала вона.
При цьому "близько 42% усіх витрат у Криму - видатки на соціальний захист населення".
До "успіхів" російської влади в окупованому Криму можуть віднести тільки підвищення зарплат бюджетникам і пенсій.
І хоч у спеціально створеному "Міністерстві Криму" запевняють, що знають, як розвивати захоплений регіон, але і там визнають, що "всі прогнози будуть впиратися в розвиток ситуації з блокадою і санкціями".
Як відомо, після незаконної анексії Криму Росією на півострові значно зросли ціни на продукти, обвалився вантажообіг у портах та майже не лишилось туристів, крім росіян.
Українська правда

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"