ban2

Бухарест подарує Чернівцям тролейбуси, а Мінськ - продасть

Оновлення чернівецького парку місцевого транспорту відбудеться за рахунок подарованих румунських тролейбусів та куплених у Мінську

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Чернівці Інфо.

Завдяки контактам із главою уряду Румунії та мерією Бухареста вдалося досягти попередньої домовленості про безоплатну передачу Чернівцям тролейбусів, які наразі експлуатують у столиці сусідньої держави, - повідомив міський голова Чернівців Олексій Каспрук.

Тролейбуси, вироблені у Мінську, влада Чернівців планує придбати.

За словами начальника Чернівецького тролейбусного управління Івана Іванічека, 62 з 79 міських тролейбусів працюють на маршрутах більше 30 років, передає портал.

Румунська столиця передасть 300 тролейбусів безоплатно, оскільки збирається оновити свій парк міського транспорту за кошти Євросоюзу. Тролейбуси, які перепадуть Україні, є у цілком хорошому стані й експлуатуються 8-15 років.

У Білорусі Чернівці планують купити 40 тролейбусів за рахунок співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку.

Нагадаємо, Київ планує закупити польські енергоефективні трамваї з Wi-fi.Одеса на тролейбуси може отримати 8 млн євро від Європейського банку реконструкції та розвитку.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"