ban2

В Україні запустили першу електромаршрутку з безкоштовним Wi-Fi

У Луцьку вперше в Україні випустили на маршрут повністю електричний автобус. Проїзд в маршрутному таксі коштує 1,5 гривні

Про це повідомляє «Волинські новини».

Для живлення електродвигуна автобуса використовуються ферум-літієві батареї, ресурс яких становить близько 10 років. На повному заряді автобус може проїхати у міському циклі до 250 кілометрів. Для того, аби повністю відновити заряд батареї, знадобиться 8 годин, якщо заряджати їх від мережі 220 вольт, або ж 5 годин, якщо від мережі в 360 вольт.

Водій автобуса каже, що в керуванні електромаршрутка суттєво легша за звичайний автобус. Адже замість ручної коробки передач встановили тут варіатор (щось, на кшталт автоматичної КПП).

В автобусі лише дві педалі: газ та гальма, що суттєво спрощує керування в міському циклі. До слова, електроавтобус в рази тихіший, ніж автобус з двигуном внутрішнього згорання.

У салоні встановлена система автоматичного оповіщення про зупинки громадського транспорту, а також екран, на якому транслюватимуть новини, погоду тощо. Окрім того, в автобусі працює безпровідна мережа 3G Wi-Fi.

Швидкість на момент тесту становила близько 7 мегабіт – цього цілком достатньо для прослуховування музики в режимі онлайн або ж навіть перегляду відео.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"