ban2

Затримали високопосадовця з Слов’янська, який допомагав сепаратистам захопити місто

СБУ затримала керівника Слов’янського відділення одного з публічних акціонерних товариств у сфері газопостачання, який допомагав терористам захопити місто у 2014 році. Про це повідомляють в СБУ.

Затриманий допомагав терористам технікою та будматеріалами під час захоплення міста у 2014 році.

Після звільнення міста українськими військами зловмисник, залишившись на посаді, присвоїв природний газ на 100 млн грн. Компенсацію завданих державі збитків він намагався перекласти на плечі місцевих мешканців, підробивши для цього документи свого підприємства.

Оперативники спецслужби провели вісім обшуків у головного фігуранта кримінального провадження та його оточення. Під час обшуків правоохоронці вилучили дев’ять пістолетів та два револьвери різних систем, чотири незареєстровані мисливські рушниці, автомат Калашникова, саморобний карабін, один кілограм тротилу, 11 бронежилетів, балаклави та велику кількість набоїв різного калібру.

Також вилучено 11 рацій, три з яких далекого радіусу дії, та іншу військову амуніцію.

Співробітники СБ України перевіряють інформацію про "російський слід" у діяльності зловмисників та причетність до створення сепаратистського підпілля у Слов’янську, обладнання конспіративних місць для переховування диверсійних груп тощо.

Media

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"