ban2

ЄС і Данія виділять Україні 16 млн євро на боротьбу з корупцією

Днями ЄС і Данія оголосять про нову програму допомоги у боротьбі проти корупції в Україні

Про це повідомляє Представництво ЄС в Україні у Facebook.

"16 вересня Європейський Комісар з Європейської політики сусідства і перемовин про розширення Йоганнес Ган і Міністр закордонних справ Данії Крістіан Йенсен оголосять про нову програму, покликану надати відчутну підтримку усім українським органам із боротьби проти корупції", - йдеться у повідомленні.

Підтримка охоплюватиме консультації, навчання та зміцнення потенціалу; матеріальна допомога надходитиме у формі ІТ-устаткування та програмного забезпечення.

Про програму із бюджетом у 16 млн євро буде оголошено після спільної зустрічі з керівництвом українських антикорупційних інституцій та головою Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції.

Ця програма надасть необхідну підтримку цим інституціям. Допомогу у здійсненні нагляду за цими органами отримає Верховна Рада; також буде надано підтримку громадянському суспільству та медіа, аби ті могли виконувати роль своєрідних служб контролю та нагляду.

Програму впроваджуватиме Данська агенція з міжнародного розвитку (DANIDA), що має великий досвід в управлінні проектами у сфері належного врядування в Україні та за кордоном. До складу DANIDA будуть залучені інші країни-члени, зокрема з Центральної та Східної Європи. Це допоможе, зокрема, скористатися їхнім багатим досвідом та знанням у цій сфері. Загальний бюджет програми – 16,34 млн євро. З цієї суми внесок Євросоюзу складає 15 млн євро, решта – кошти Королівства Данії.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"