ban2

Прокурора Краматорська показово затримали під час представлення нового прокурора Донеччини

Вчора в Маріуполі, під час представлення нового прокурора Донецької області, співробітниками військової прокуратури, було затримано прокурора міста Краматорська Андрія Сухініна

Про це у своєму Facebook написав член Колегії МВС, нардеп Антон Геращенко, повідомляє Еспресо.TV.

"Курирував оперативну "розробку" прокурора-корупціонера, головний військовий прокурор України Анатолій Матіос", - написав Геращенко.

Затримання, як і у випадку з екс-главою Держслужби з надзвичайних ситуацій Бачковський було публічним - під об'єктиви відеокамер. Його з трибуни анонсував заступник Генерального прокурора Давид Сакварелідзе.

"Андрій Сухінін обгрунтовано підозрюється в тому, що він пішов шляхом своїх попередників - кришував не закон, а пункти прийому металобрухту, незаконну торгівлю спиртними напоями без ліцензій, заборонені зали ігрових автоматів, не займався іншими звичними видами заробітку прокурорських працівників - платне відкриття/закриття кримінальних справ та іншим дріб'язком", - повідомив Геращенко.

Нардеп додав, що нехай тепер всі працівники прокуратури, судді, міліціонери побачать, що для нової української держави більше немає недоторканних або накритих високим дахом.

"До речі Краматорськ останні 20 років заслужено вважався вотчиною сімейства Пшонок. Сам Віктор Павлович був прокурором Крамторска, потім його син Артем був зам прокурора цього нещасного, грабованого прокурорськими - міста", - зазначив Геращенко.

Водночас, Генеральна прокуратура України повідомила, що під час обшуків у затриманого прокурора Краматорська та його заступника правоохоронці вилучили понад 5 мільйонів гривень.

"Наразі слідчими та прокурорами після затримання вказаних правоохоронців проведено обшуки за їх місцем проживання та роботи. Під час цих слідчих дій вилучено грошові кошти, у тому числі предмети хабарів, а саме 110 тис дол США та 2 млн 750 тис грн", - зазначили у ГПУ.

Крім того, вилучено документи та записи, які "беззаперечно свідчать про систематичне, щомісячне отримання хабарів від підприємців, які займались, як "легальним" так і "нелегальним" бізнесом".

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"