ban2

Презентували перший гоночний болід українського виробництва

Вчора в Києві показали перший український гоночний болід. Його зробили студенти КПІ. Машину презентували на Дні відчинених дверей у музей і реставраційну базу "Київпастрансу" на провулку Радищева.

Спортивний автомобіль призначений для змагань у класі "Формула-1С". Це клас міжнародних студентських гонок. Більше половини команд "Формули-1" вийшли саме з цього класу змагань.

"Основні вимоги до участі в гонках – це міцний і витривалий автомобіль. Він повинен витримати 300 кілометрів беззупинної швидкої їзди", - розповідає Gazeta.ua Микола Шевченко, студент КПІ другого курсу.

Гоночний болід повністю розробили українські студенти – від креслень до збирання.

"Тут і каркас нашого виробництва, і склопластиковий кузов. Єдине, чого в машині не зробили наші студенти, то це двигуна і коліс. Силовий агрегат встановили від мотоцикла Honda потужністю 100 кінських сил. Він розганяє болід до максимальних 260 кілометрів за годину. На жаль, в Україні немає якісних трас, де можна було б тренуватися на таких високих швидкостях. На "Чайці" під Києвом розганялися лише до 120 кілометрів на годину", - розповідає Микола.

Зараз над модернізацією й організацією в змаганнях боліда працює півсотні студентів КПІ.

"25 із них це технічний відділ. Для нас важлива не лише перемога в змаганнях, головне це, щоб кожен студент в цій справі зміг застосувати свої знання. Наприклад, інженерні спеціальності можуть попрактикуватися в проектування машини. Фінансисти в забезпеченні фінансової підтримки для нашого проекту, юристи повинні прорахувати різні законодавчі нюанси", - каже студент.

Команда української "Формули-1С" вже брала участь у змаганнях в Чехії. Через півроку поїде в Німеччину. До того часу студенти планують зробити другий болід – більш досконалий.

Нагадаємо, вчора на Дні відчинених дверей у музеї й реставраційній базі "Київпастрансу" показали понад 60 тролейбусів, автобусів і автомобілів.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"