ban2

Між Львовом і Варшавою хочуть запустити “євроколію”

Львівські залізничники планують втілити проект “євроколії”, яка з’єднає Львів та Варшаву. Обслуговувати цей маршрут мають чотири нові пасажирські потяги.

Про це йшлося під час зустрічі в.о. голови правління ПАТ «Українська залізниця» Олександра Завгороднього та керівника адміністрації Олега Синютки, передає Zaxid.net із посиланням на прес-службу Львівської ОДА.

За словами Романа Матиса, керівника департаменту інвестиційної діяльності Львівської ОДА, вартість проекту – 50 млн євро. За ці кошти планується прокласти колію європейської ширини від кордону з Польщею до Львова та реконструювати вокзал станції Рава-Руська. Що цікаво, “Львівська залізниця” відмовилась від ідеї прокладання нової колії до кордону, бо це б зумовило значне здорожчення проекту і затягнуло б час його реалізації. Натомість вирішено демонтувати існуючу колію і на її місці прокласти рейки європейського стандарту.

Відомо також, що євроколія пролягатиме через прикордонний перехід Хребенне – Рава-Руська. Оскільки саме такий шлях між Варшавою та Львовом є найкоротшим – 339 км.

У перспективі Львів має стати станцією транспортної пересадки потягів міжнародного сполучення Київ-Варшава. Олег Синютка та Олександр Завгородній домовились реалізувати проект вузької євроколії, що забезпечить швидкісне пасажирське сполучення у напрямку Київ-Львів-Варшава.

“Ми хочемо, щоб із Варшави до Львова пролягала “вузькоколійка”. А вже з нашого обласного центру, після пересадки, можна було швидко дістатись до Києва. Якщо цей проект вдасться реалізувати, завантаженість потоку на залізниці суттєво зросте”, – зазначив Олег Синютка.

Оскільки в “Укрзалізниці” грошей на реалізацію цього проекту немає, то пропозицію інвестувати вже надіслали Китаю. Разом з тим в ЛОДА продовжують пошуки інших потенційних інвесторів.

Окрім того, “Львівська залізниця” для обслуговування маршруту зі Львова до Варшави хоче залучити рухомий склад українського виробництва.

Нагадаємо, Українці з Португалії звернулись до Міністра інфраструктури України Андрія Пивоварського із проханням започаткувати авіарейс Львів-Лісабон, з огляду на те, що більшість представників діаспори є вихідцями із західних регіонів держави.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"