ban2

Вперше з 1959 року американська компанія підписала угоду на Кубі

Американська мережа готелів Starwood Hotels & Resorts Worldwide стала першою компанією, яка повернулася на кубинський ринок. Про це повідомляє Reuters.

Підписання багатомільйонної долларової угоди сталося напередодні візиту Барака Обами до Куби.

Starwood буде керувати двома готельними об'єктами у Гавані і підписав лист про намір працювати на третьому. Такі угоди зазвичай забороняє американське економічне ембарго Куби, але Starwood отримав спеціальний дозвіл від Міністерства фінансів США минулого тижня. В рамках угоди готелі приведуть у відповідність з американськими стандартами.

Starwood - перша американська компанія, яка здійснила таку крупну інвестицію на Кубі з того часу, як Фідель Кастро з повстанцями скинули проамериканський урядом 1 січня 1959 року. Тоді всю туристичну індустрію швидко націоналізували. Зокрема Habana Hilton перетворили на нову штаб-квартиру уряду на декілька місяців.

Після зближення Сполучених штатів з Кубою потік американських туристів на острів значно зріс. Зокрема, за підсумками 2015 року, зростання склало 77% в порівнянні з 2014. Правда, кількість відвідувачів Куби з США залишається невеликою - за попередній рік їх було усього 161 тис. Кубинці очікують різкого зростання потоку відвідувачів з США після того, як між країнами запрацюють прямі авіарейси.

Нагадуємо, минулого тижня Обама пом'якшив умови виїзду американців на Кубу - тепер їм не потрібен спеціальний дозвіл на таку подорож.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"