ban2

Уперше в світі робот навчатиметься в школі разом з дітьми

Робот-гуманоїд Pepper, який говорить, був офіційно прийнятий в середню школу в японському місті Васеда в префектурі Фукусіма. Уперше в світі кібернетичний пристрій буде вчитися разом з дітьми, повідомляє ТАСС.

Pepper заявив, що "ніколи не думав, що буде прийнятий в людську школу", і пообіцяв навчатися якнайкраще.

Цей робот вміє говорити не тільки по-японськи, але і по-англійськи. Тому його будуть використовувати переважно на заняттях з англійської мови.

Робот Pepper розроблений японською компанією мобільного зв'язку Softbank Corp. Такі пристрої призначені поки що в основному для обслуговування клієнтів в банках і в магазинах.

У червні минулого року першу партію з тисячі роботів Pepper за ціною 214 тис. ієн ($1,9 тис.) за штуку розкупили за одну хвилину.

Як стверджують розробники, робот оснащений великою кількістю камер і датчиків, які дозволяють йому розпізнавати практично весь спектр людських емоцій: радість, смуток, страх, хвилювання, роздратування. Залежно від ситуації Pepper може засміятися у відповідь на жарт або ж візьметься втішати свого господаря. Він також має здатність до самонавчання.

Уряд Японії активно заохочує виробництво і впровадження роботів, розраховуючи, що країна буде займати лідируючі позиції в світі в цій галузі економіки. З державного бюджету виділяють субсидії фірмам, які впроваджують кібернетичних працівників.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"