ban2

Луцький художник прикрасив київську школу масштабним муралом

Стріт-артист з Луцька Андрій Кальков створив абстрактну фреску на стіні школи №314. Про це повідомляє Еспресо.TV.

Луцький стріт-артист Андрій Кальков прикрасив масштабним малюнком київську середню школу №314, що знаходиться за адресою Княжий Затон, 7А. Мурал створено у рамках фестивалю Mural Social Club.

Абстрактна фреска є частиною серії "Кругообіг" Андрія Калькова. Ядром серії є орнамент спіралі, що зашифрований у більшості робіт мовою "8-bit" та "op-art". Для митця – це символ пізнання, розвитку та циклічних процесів Всесвіту.

Андрій Кальков народився та проживає у Луцьку. У 2012-му захистив диплом спеціаліста за фахом монументального живопису Косівського інституту декоративного та прикладного мистецтва Львівської національної академії мистецтв. Кальков – учасник фестивалів урбаністичного мистецтва та понад 30 загальних виставок на теренах України та світу, автор двох персональних виставок у Луцьку.

Фестиваль сучасного мистецтва у громадському просторі Mural Social Club 2016 з 12 травня до вересня проходить в Україні. В рамках масштабного арт-івенту більше 30 художників з усього світу створюють 30 муралів та кілька інсталяцій в Києві, Одесі, Чернігові.

Організатором фестивалю виступив благодійний фонд Sky Art Foundation та його засновник Дмитро Палієнко, куратори проекту – Юлія Островська та Олег Соснов.

Серед зірок світового стріт-арту, які беруть участь у проекті: Li-Hill, Rodrigo Branco, Fintan Magee, Borondo, Fikos Antonios, Marat Morik, Millo, Agostino Iacurci, Elian та багато інших. Серед українських стріт-артистів – Aec Interesni Kazki, Сергій Радкевич, Олександр Гребенюк, Рома Wius, Саша Корбан.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"