ban2

Прокуратура Нью-Йорка зацікавилася фондом Трампа

Генеральна прокуратура штату Нью-Йорк проводить розслідування діяльності благодійного фонду Дональда Трампа, який претендує на посаду президента США

Про це повідомляє ВВС.

За словами глави відомства Еріка Шнайдермана, прокуратура перевіряє роботу фонду на відповідність законам штату. Причиною перевірки прокурор назвав підозри в здійсненні фондом неприпустимої для некомерційних структур діяльності.

Шнайдерман не уточнив, про яку саме діяльність йдеться. Раніше пресу схвилювали повідомлення про виплату Трампом коштів прокурору штату Флорида в 2013 році. Той платіж був проведений через благодійний фонд мільярдера.

Критики Трампа не виключали, що виплату можна розцінити як хабар. Прокурор Флориди Пем Бонді тоді розглядала можливість порушити справу стосовно програми бізнес-тренінгів "Університет Трампа", яка закрилася в 2010 році після численних скарг на неї.

Бонді відмовилася порушувати справу. Вона підтверджує факт отримання коштів від Трампа, однак наполягає, що вони не мають ніякого відношення до прийнятого нею рішення і призначалися для її підготовки до чергових виборів генпрокурора штату.

Фонд Трампа був замішаний ще в кількох скандалах. Зокрема, американські ЗМІ стверджували, що мільярдер не перераховував до власного фонду кошти з 2008 року, а також використовував пожертвування фонду на благодійність в особистих цілях.

 

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"