ban2

Вчені створили "тату"-біосенсор для виміру алкоголю в крові

Науковці розробили біосенсор у вигляді татуювання, який здатний вимірювати рівень алкоголь в крові та пересилати дані на смартфон

Новий гаджет було створено представниками Національного інституту біомедичної візуалізації та біоінженерії, повідомляє The Register.

Розміри гаджету становлять п'ять сантиметрів в довжину і два в ширину, а на збір даних щодо стану сп'яніння власника йому знадобиться близько 8 хвилин. При цьому інші подібні системи виміру алкоголю в крові працюють набагато довше, їм для аналізу поту людини необхідно 3 години.

"Один з компонентів пристрою випускає хімічну речовину, яка стимулює потовиділення на шкірі нижче пластиру. Інший компонент виявляє зміни в електричному потоці, який генерується потом. Він вимірює рівень алкоголю і посилає дані на мобільний телефон користувача", - пояснила голова дослідження Сейла Селімович. 

Представники інституту активно виступають за те, щоб їхня розробка якнайшвидше почала продаватися в крамницях. Вони аргументують це тим, що людина, яка зможе оперативно отримати інформацію про алкоголь в крові, не сідатиме за кермо напідпитку.  

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"