ban2

Перемога Джамали, е-декларування і підвищення мінімалки

Найбільшими успіхами серед подій, які мали місце у 2016 році, українці визначили перемогу Джамали на пісенному конкурсі "Євробачення" та виступ збірної України на Паралімпійських Іграх в Ріо-де-Жанейро

Про це свідчить дослідження, проведене Соціологічною групою «Рейтинг» 8-18 грудня 2016 року.

Також серед успіхів року опитані визначили ініціативу Уряду з підвищення рівня мінімальної зарплати до 3200 грн, запровадження електронного декларування доходів чиновників, виступ збірної України на Олімпійських іграх в Бразилії, визволення з російського полону Надії Савченко.

Відносно успішними респонденти вважають початок проведення процедур державних закупівель через електронну систему Prozorro, зниження акцизу на ввезення вживаних машин з-за кордону, підвищення боєздатності армії, запровадження механізму конкурсного відбору держслужбовців та набуття чинності Угоди про зону вільної торгівлі з ЄС.

Неоднозначні оцінки серед опитаних отримали реформа децентралізації влади, участь збірної України з футболу на Чемпіонаті Європи ЄВРО-2016, запровадження квот на україномовні пісні на радіо та процес декомунізації. 

Невдачами респонденти вважають переговори з ЄС про надання Україні безвізового режиму, переговори щодо врегулювання ситуації на Донбасі та розслідування вбивств на Майдані Незалежності у Києві в лютому 2014 року. Найнижчі оцінки по шкалі "успіх-невдача" отримали боротьба з корупцією, ситуація з тарифами на житлово-комунальні послуги, валютним курсом та з цінами на основні продовольчі товари та послуги. 

 Опитувалося населення України від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. 

 

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"