ban2

Українці створили сайт, на якому можна посперечатися на будь-які теми

Кияни Андрій Стегно і Олексій Охріменко запустили сайт Widebate, на якому можна спокійно обговорювати і вирішувати спірні питання

Про це пише AIN.ua.

"Ми хочемо очистити інтернет від срача. Reddit, StackOverflow і подібні сервіси цю проблему вже вирішують", - пояснили розробники.

На сайті є кілька правил:

  • не можна просто поставити лайк - можна голосувати за або проти;
  • кожен голос - це коментар, який теж може бути оскаржений;
  • кожен голос впливає на всі голоси, які були в системі раніше, отже кожен голос змінює рейтинг теми дискусії.

Окрім того, у кожного користувача є рейтинг. При негативному рейтингу, який дуже легко отримати любителям флуду, користувач блокується і вплив його голосів коригується. Поки розробники обробляють всі коментарі на сайті вручну.

У майбутньому розробники планують реалізувати рішення, яке дозволить переводити дискусії на майданчик зі сторонніх сайтів. Це буде віджет з логотипом Widebate, який можна буде вбудовувати в коментарі. Наприклад, якщо в коментарях на Facebook розгорілася суперечка, з його допомогою можна буде акуратно перемістити пристрасті на Widebate, де тролів швидко заблокують, і користувачам буде простіше досягти консенсусу.

"Інтернет-тролі користуються своєю анонімністю, і Widebate - це місце, де є висока недовіра до анонімних користувачів і їм буде складно там спілкуватися. Тому це може стати місцем з мінімальною кількістю інтернет-тролів, де можна нормально спілкуватися ", - сказав Андрій.

 Майданчик працює англійською мовою.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"