ban2

На початку листопада до України прибуде ще 30 вантажівок з житловими модулями від Уряду Німеччини

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. 7 жовтня до України прибули 112 вантажівок з гуманітарною допомогою від Уряду Німеччини, 5 з яких – фури з житловими модулями для побудови транзитних містечок. Це був лише перший транш гуманітарної допомоги, який отримала Україна від Уряду Німеччини. У листопаді на територію нашої держави прибуде ще близько 100 вантажівок з житловими модулями. Про це УНН повідомили у прес-службі ДСНС.

Сьогодні, 21 жовтня, відбулася чергова зустріч за участю керівного складу ДСНС України, представників Посольства ФРН в Україні, Німецького товариства міжнародного співробітництва та органів влади України, під час якої учасники узгодили подальший алгоритм доправки гуманітарної допомоги на територію України та обговорили питання підписання угоди щодо фінансування процесу спорудження транзитних містечок.

На початку зустрічі Голова ДСНС України Сергій Бочковський поінформував німецьких колег щодо процесу розподілу гуманітарної допомоги, яка прибула до України 7 жовтня. Він зазначив, що 5 вантажівок з житловими модулями наразі вже знаходяться у Харкові, зокрема на земельній ділянці, де споруджуватиметься транзитне містечко. Вони розвантажені і два із десяти модулів вже змонтовано.

“Спільно з працівниками Товариства Червоного Хреста в Україні ми розпочали процес розподілу гуманітарної допомоги. Так, до Харкова вже прибули 16 вантажівок з побутовою технікою, медобладнанням, медикаментами, одягом та іншими речами першої необхідності. Гуманітарна допомога була розвантажена на складах і вирішується питання розподілу. Минулого тижня гуманітарна допомога прибула також до Запоріжжя - 8 фур. Вантаж наразі зберігається на складських приміщеннях міста. Вже цього тижня таку ж гуманітарну допомогу отримає і Дніпропетровськ”, - повідомив Сергій Бочковський.

Під час зустрічі, учасники засідання заслухали також представників Харківської, Запорізької, Дніпропетровської областей, які доповіли про стан виконання робіт щодо спорудження транзитних містечок. Зокрема, у Харкові визначено головного підрядчика будівництва, земельна ділянка для спорудження транзитного містечка вже засипана щебенем, вирішується питання підведення комунікацій. Наразі з німецькими колегами відбувається процес узгодження кошторису виконання робіт.

У Запоріжжі вже ухвалене рішення про виділення земельної ділянки, визначено генерального підрядчика, підготовлено технічні документи на підведення комунікацій.

У Дніпропетровську наразі визначено 5 земельних ділянок, де можливе спорудження транзитного містечка, проводиться їх фінансова перевірка, вирішується питання щодо можливості підведення комунікацій. Також визначено складські приміщення для розвантаження гуманітарної допомоги, що прибуде до Дніпропетровська наприкінці цього тижня.

За результатами доповідей областей, заступник Надзвичайного і Повноважного Посла ФРН в Україні Анка Фельдгузен зазначила, що на початку листопада до України прибуде черговий транш гуманітарної допомоги – 30 вантажівок з житловими модулями. Наразі представники Німеччини працюють у кожній із трьох областей та спільно з українськими колегами намагаються оперативно вирішувати питання щодо спорудження містечок.

“Ми постійно отримуємо від українських колег технічні документи та кошториси, що одразу ж опрацьовуються. Сподіваюся, що вже 23-24 жовтня ми підпишемо угоду для забезпечення фінансової підтримки підготовчої та будівельної частин робіт. Наразі наша головна мета – злагоджено та продуктивно завершити спорудження транзитних містечок”, - зазначила Анка Фельдгузен.

Наступне засідання української та німецької сторін відбудеться 23 жовтня, під час якого учасники обговорять завершальні питання фінансування будівельних робіт.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"