ban2

Франція і Німеччина готові дати гроші на відновлення Донбасу

Франція та Німеччина висловили готовність виділити кошти і надати технічну допомогу для відновлення банківської системи, житлової інфраструктури, відновлення роботи органів влади в окупованих частинах Донбасу

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко за результатами засідання "нормандської четвірки" у Парижі, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Французька та німецька сторони послідовно займають продуктивну і ефективну позицію, вони намагаються знайти загальний знаменник як просунути конкретне питання у них є конкретні пропозиції. Зокрема, яким чином сприяти соціальним виплатам, відновленню банківської та житлової інфраструктури (на Донбасі)", - зазначив він.

За словами дипломата, французькі та німецькі партнери висловили готовність "прийти з допомогою, грошима, досвідом, залучити свою банківську систему" для вирішення конкретних проблем і питань у частині окупованих територій сходу України.

"Для цього вони ведуть переговори з українським урядом і дуже гнучко: умовно кажучи, ми отримуємо конкретні пропозиції щодо обсягів коштів на відновлення житлової інфраструктури, фінансування проектів з відновлення роботи органів влади на місцях, проведення виборів тощо", - зазначив Пристайко.

Раніше офіційний представник МЗС Франції Ромен Надаль повідомляв, що Франція спільно з Німеччиною готові забезпечити проведення технічної експертизи щодо відновлення частини банківської системи в районах Донбасу, які постраждали від конфлікту.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"