ban2

До Дніпропетровська із зони АТО волонтери привезли творчо обдарованих дітей

До Дніпропетровська на зимовий відпочинок волонтери привезли творчо обдарованих дітей із зони АТО – вихованців музичної та художньої шкіл із міста Красногорівка Мар’їнського району, що неподалік Донецька. Це вже восьма група дітей із Донбасу, яким упродовж півтора року дніпропетровські волонтери влаштовують канікули на мирній землі.

У суботу, 16 січня, юним художникам та музикантам організували розваги та пізнавальні вікторини в координаційному центрі для переселенців «Допомога Дніпра», де їх розташували на тимчасове проживання. Гості також відвідали дніпропетровський планетарій та органний зал.

За словами волонтерки Олени Лучко, ця поїздка має не тільки ознайомчу мету: волонтеркам хотілося, щоб діти просто відпочили, занурившись знову в мирне життя.

Окрім того, зазначає організатор поїздки, для них підготували насичену розважально-пізнавальну програму, яка допоможе пригадати історію та традиції українського народу, українські пісні, мову.

«Це звичайна робота з дітьми, але це діти особливі – з прифронтової зони, їх називають «дітьми підвалів», адже вони пережили бомбування, чимало негативу. Спершу ми возили їм гуманітарну допомогу, але зараз упроваджуємо новий етап нашої програми – привозимо дітей сюди, щоб вони побачили мирне життя, отримали позитивні емоції, а наше місто поділилось з ними своїми ресурсами. Переважно це все робиться волонтерськими зусиллями, але цього разу, дякувати Євросоюзу, ми мали транспорт, спеціально обладнаний автобус для перевезення дітей. Хотілося б, щоб держава також долучалась і нарешті розробила програму підтримки дітей із зони АТО. Діти – це наші містки миру, я впевнена, що завдяки дітям ми зможемо знову об’єднати розрізнені частини країни», – зазначила Радіо Свобода Олена Лучко.

За словами викладачів та вихованців, багатьом із них їхні захоплення – музика та мистецтво – допомогли пережити найскрутніші часи, обстріли, відсутність газу, води та світла. Увесь цей час попри те, що музична школа в містечку зруйнована вибухами, викладачі знаходили можливості для занять зі своїми учнями. Також у маленькій неопалюваній кімнатці бібліотеки працює студія образотворчого мистецтва.

До Дніпропетровська з Красногорівки діти привезли свої роботи – вишивки та малюнки, створені ними під час переховування в підвалах під час обстрілів.

Назад додому вони повезуть подарунки від волонтерів – матеріали для творчості, іграшки, книжки, а також солодощі, сувеніри та листи від однолітків із дніпропетровських шкіл.

Media

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"