ban2

За два місяці на Дніпропетровщині з’явиться сучасний реабілітаційний центр для бійців АТО

На Дніпропетровщині з’явиться сучасний реабілітаційний центр для бійців АТО. Його створять при обласному госпіталі для ветеранів війни
Про це повідомили у департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА.
Вже виділені кошти на ремонт будівлі та нове обладнання. Відкрити центр планують до кінця року.
"У госпіталі є досвід роботи з людьми, які пройшли через війну. Персонал турботливий, методики чудові. За ініціативи очільника області Валентина Резніченка тут створять дійсно потужний, сучасний та ефективний реабілітаційний центр. Для цього придбають нове обладнання", – сказала директор департаменту охорони здоров’я ОДА Наталія Будяк.
Під реабілітаційний центр для учасників АТО виділять цілий поверх госпіталю. Приміщення відремонтують, повністю адаптують під потреби інвалідів, придбають нові меблі, ліжка. Кожна палата буде розрахована на двох. Загалом там зможуть розміститися 35 бійців. Наші захисники безкоштовно харчуватимуться та лікуватимуться. Усі витрати бере на себе обласний бюджет.
Особливістю центру стане потужна фізіо- та психотерапевтична база. Для цього придбають апарати магнітної та лазерної терапії, масажні ліжка, зручні кушетки, лікувальні ванни, а також різноманітні тренажери – для м’язів, хворої спини, пошкоджених кінцівок. На це з обласного бюджету виділили близько 3 млн гривень.
Бійці зможуть використовувати лікувальні грязі, проходити процедуру голковколювання. Не забудуть й про психологічну підтримку. У центрі працюватимуть психологи. Штат таких фахівців у госпіталі спеціально збільшать.
Відкрити реабілітаційний центр для учасників планують до кінця року. Увесь час, поки триватиме ремонт, госпіталь працюватиме у звичному режимі, прийматиме людей.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"